Stiri

Stiri (135)
Vara incepe cu o minivacanta! Romanii vor avea libere zilele de 1 si 5 iunie – iar pentru bugetari, legea adduce inca o zi libera in plus, respectiv 2 iunie
Spre bucuria multora, Hotararea de Guvern nr. 333/2017 inlesneste planurile bugetarilor pentru o minivacanta in primele zile ale verii. Astfel, aceasta stabileste ca ziua de 2 iunie este zi libera, si chiar daca va trebui sa fie recuperata ulterior in mod integral intr-o singura zi (pe 10 iunie), ori prin prelungiri succesive de program (pana pe 16 iunie), locul acesteia printre zilele libere deja cunoscute este aproape de necontestat. Reamintim ca anul 2017 aduce un numar de 14 zile libere, cu doua zile mai multe decat anul trecut.
Sectorul 4 ia masuri pentru disciplinarea conducatorilor care parcheaza neregulamentar, desi ideal era sa creeze multe locuri de parcare
Consiliul Local al sectorului 4 a inceput activitatea lunii aprilie prin adoptarea Poiectului de hotarare privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti.
Tagged under
- Ridicare masini in sectorul 4 Bucuresti
- ridicare masini
- ridicare masini parcate neregulamentar
- ridicare masini in sectorul 4
- procedura de ridicare a masinilor
- taxa recuperare masini ridicate
- cum se poate ridica o masina parcata neregulamentar
- cum se poate ridica o masina parcata neregulamentar in 2017
- avertizare ridicare masini
- dispozitia de ridicare a masinii
- nota de constatare pentru ridicarea masinii
- avocat contestatie decizie de ridicare autoturism
- avocat contestare decizie de ridicare masina,
- avocat specializat in contestarea procesului verbal de ridicare autovehicul
- cost ridicare autovehicul in sectorul 4 Bucuresti
- tarifele pentru ridicare si transport masini parcate neregulamentar in Sectorul 4 Bucuresti
Desi este o mare aberatie, Ministrul mediului pregateste o noua repartizare a nivelului de poluare pentru fiecare autoturism prin stickere corespunzatoare
Marti, 14 martie 2017, in initierea discursului sau, Ministrul Mediului – Daniel Constantin a lansat asigurarea ca (inca) nu va fi introdusa o noua taxa pentru inlocuirea taxei de mediu eliminata de la 1 februarie. De asemene, acesta a declarat si aratat ca “Noi consideram ca inainte de a cere cetateanului sa plateasca ceva suplimentar trebuie sa ii punem la dispozitie infrastructura. In perioada urmatoare vom idientifica masinile si vom avea cate un sticker de culoare diferita in parbrizul fiecarei masini in functie de gradul de poluare. Asta nu inseamna costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem, dar creeaza premisele ca autoritatile publice locale, dupa ce vor face zonare oraselor, sa poata sa le introduca. Dar m-as bucura, ca ministru al mediului, sa am la fiecare intare in oras mai mare o parcare in care orice cetatean sa poata sa isi lase masina, sa ia metroul, sa ia o masina electrica, sa inchirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul. Cred ca inainte de a introduce taxe trebuie sa cream o infrastructura”.
In anul 2017, valoarea tichetelor din Programul Rabla va atinge 8000 de lei
De curand, ministrul Mediului, Daniel Constantin a facut declaratii publice imbucuratoare cu privire la evolutia Programului Rabla. Acesta a declarat ca valoarea tichetelor va creste fata de anul anterior, in acest an atingand valoarea de 8000 de lei, suma de care se poate dispune conform acestor declaratii, probabil, la sfarsitul lunii aprilie din acest an. De asemenea, au fost facute declaratii si in sensul preocuparii pentru sprijinirea unei dezvoltari durabile si echilibrate in domeniul protectiei mediului, Ministerul Mediului avand initiativa de a finanta crearea de statii de incarcare pentru masinile electrice.
2,67 miliarde de lei plafon integral de garantare a programului “Prima casa” in anul 2017
Programul “Prima casa” se va bucura, conform strategiei de guvernare, nu doar de o sustinere financiara redimensionata, ci si de noi clarificari normative. Normarea desfasurarii programului “prima casa” a urmarit in mod constant deblocarea procesului de creditare si dinamizarea activitatii de constructii, dar si cresterea nivelului de trai si confort prin facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitionarea imobilelor pentru locuit. Astfel, in sedinta de Guvern din 27 februarie 2017, normele metodologice de implementare a Programului au fost complinite in sensul armonizarii cu prevederile OUG 97/2016 si introducerii unui set nou de definitii privind locuintele ce pot fi achizitionate ori construite sub beneficiul Programului.
DALLBOGG – un nou jucator pe piata de asigurari RCA din Romania
Conform informatiilor facute publice de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, DALLBOGG a obtinut autorizatia pentru vanzarea asigurarilor RCA pe piata din Romania in data de 22 februarie a acestui an (2017). Se asteapta ca oferta DALLBOGG sa cuprinda servicii la un pret mai avantajos pentru potentialii clienti romani, si chiar sa recalibreze piata asigurarilor in conditiile in care in Romania aceasta s-a confruntat cu situatii de faliment rasunatoare. Interventia DALLBOGG pe piata de asigurari RCA din Romania este posibila in baza principiului libertatii de prestare a serviciilor aplicabil in Romania de la data de 1 ianuarie 2007, cand aceasta a devenit stat membru al Uniunii Europene.
Vesti bune pentru bugetari! De la iulie exista posibilitatea ca acestia sa primeasca un voucher de vacanta in valoare de 1450 lei, conform declaratiei ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre
Primavara se apropie, iar turismul romanesc promite de asemenea o revigorare stimulata chiar de catre stat. Intre 16 si 19 februarie 2017 dimensiunile turismului romanesc sunt atat promovate, dar mai ales descoperite de catre cei interesati, prin prezenta la Targul de Turism al Romaniei. Iar pentru ca cel mai bine este ca o oferta de turism imbietoare sa poata fi si acceptata, Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a declarat in cadrul primei zile a Targului de Turism ca in virtutea programului de guvernare ziua de 1 iulie 2017 va fi ziua in care vor intra in vigoare voucherele de vacanta pentru bugetari. Chiar daca aceasta facilitate este una de un cuantum redus fata de o prima initiativa care prevedea 6 vouchere de vacanta pentru bugetari, acesta este un inceput bine primit de catre destinatarii noii reglementari.
Tagged under
- ministrul Turismului MirceaTitus Dobre
- voucher de vacanta bugetari
- voucher de vacanta bugetari 2017
- voucher de vacanta 2017
- targul romanesc de turism
- turismul romanesc
- ziua in care vor intra in vigoare voucherele de vacanta pentru bugetari
- valoare voucher de vacanta 2017
- valabilitatea voucher de vacanta bugetari
Verificarile la granitele externe UE se amplifica!
Cetatenii din UE si din state terte care vin in UE sau pleaca din UE vor fi verificati in mod sistematic in bazele de date, conform regulamentulu votat recent. Dupa publicarea in Jurnalul Oficial al UE, in a 20-a zi, regulamentul va intra in vigoare. Regulamentul vizeaza cresterea nivelului de securitate al granitelor externe in contextul unei stari internationale conflictuale cu specific terorist.
A fost adoptat Acordul de Liber Schimb intre Uniunea Europena si Canada (CETA)
15 februarie 2017 – ziua in care in plenul Parlamentului European au fost exprimate 408 voturi pentru, 254 impotriva, si 33 abtineri referitoare la acordul CETA, acord ce promite sa redefineasca dimensiunile comertului international. Presedintele Parlamentului a manifestat in cadrul discursului aprecierea fata de aspect importantete impartasite de Canada si Europa, cum ar fi istoria de prietenie, viziunea comuna pentru viitor si exprimarea in aceleasi limbi. Atat Canada, cat si Europa isi concentreaza resursele de orice natura spre constructia unei lumi mai bune.
Jurisprudenta CJUE in defavoarea rambursarii taxei auto in 5 ani
In temeiul functionarii drept autoritate judiciara a Uniunii Europene cu rol determinant in interpretarea si aplicarea coerenta si uniforma a dreptului UE, Curtea de Justitie a Uniunii Europene s-a pronuntat recent in sens critic cu privire la modalitatea de rambrusare a taxei auto in termen de 5 ani, aceasta retinand ca ”Nu se poate admite ca un stat membru să se poată prevala de o insuficiență a fondurilor” pentru a se ajunge la o asemenea tactica. O prima consecinta a faptul ca Romania este stat membru UE este aceea a aplicarii si respectarii legislatiei unionale, aceasta avand aplicabilitate imediata in dreptul intern al statelor membre, cu posibilitatea de invocare directa atat in raport cu statul ori cu o autoritate a acestuia, cat si in raport cu orice cetatean al unui stat membru UE. Hotararea despre care facem vorbire si al carei continut il redam mai jos, a fost construita si pronuntata in baza unor principii socio-juridice cheie, cum ar fi: principiul cooperarii loiale, principiul echivalentei si principiul efectivitatii. HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a doua) 30 iunie 2016