Stiri
Stiri

Stiri (136)

Scris de Administrator 10 Februarie 2012 Published in Stiri

Membrii Cabinetului Ungureanu au depus, ieri, juramantul

Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit de Parlament, prin votul exprimat ieri. Ioan Oltean a anunţat că au fost 237 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". "Avem Guvern!", a anunţat Oltean pe holurile Parlamentului. Pentru învestirea Guvernului, erau necesare 232 de voturi "pentru". Noul Guvern a depus, aseară, jurământul în faţa preşedintelui şi tot aseară membrii noului cabinet s-au reunit în prima şedinţă informală. Băsescu: Vârsta noilor miniştri - puternic semnal că a venit timpul schimbării în clasa politică Preşedintele Traian Băsescu a menţionat, ieri, că noii miniştri aveau la Revoluţie vârste cuprinse între 11 şi 21 de ani, acesta fiind cel mai puternic semnal al faptului că a venit timpul schimbării în clasa politică, semnal care nu va putea fi ignorat nici de celelalte partide, nici de Parlament. "Sunt doi prim-miniştri care fac parte din aceeaşi generaţie, a celor de 40 de ani. Unul vine, altul pleacă", a spus Traian Băsescu referindu-se la Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu. "Îi mulţumesc din nou celui care pleacă pentru că în echipa celui care vine sunt oameni care la Revoluţie aveau între 11 şi 21 de ani", a adăugat preşedintele. Preşedintele a adăugat că acesta este semnalul "că a venit momentul pentru schimbare în clasa politică". El a spus că acest semnal va trebui luat în calcul de toată clasa politică dar şi de cetăţeni. "Consider ca a venit timpul generaţiei voastre şi cel mai important lucru pentru România este ca voi, generaţia tânără, să reuşiţi", a spus preşedintele. Traian Băsescu a adăugat că Guvernul cel nou beneficiază şi de oameni politici cu experienţă , "fapt de natură să realizeze acel echilibru între experienţă si exuberanţă". Băsescu: Mă aştept de la noul Guvern la mai multă transparenţă şi rigoare Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că aşteaptă de la noul guvern mai multă transparenţă şi rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, menţionând că vrea ca pe site-urile ministerelor să apară fiecare ban cheltuit, chiar în fiecare zi. "Iată ce aştept mai mult de la Guvernul Ungureanu decât de la Guvernul Boc: aştept mai multă rigoare, inclusiv în comunicare, şi mai multă transparenţă", a spus preşedintele Băsescu. Preşedintele a spus şi că aşteaptă ca noul Guvern "să continue partea vitală, care vizează consolidarea economică şi financiară a României".
Scris de Administrator 04 Februarie 2012 Published in Stiri

Rezultate recensamant 2011. Populatia Romaniei este de 19 milioane de locuitori in tara

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor 2011 a publicat pe data de 2 februarie 2012 rezultatele partiale ale recensamantului din 2011. Rezultatele procesului complex de realizare a Recensamantului Populatiei si Locuintelor (RPL 2011), asa cum sunt prevazute si în Programul de desfasurare a activitatilor RPL 2011, sunt date statistice provizorii, preliminare si definitive. Rezultatele provizorii ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor din 20 Octombrie 2011 prezinta o prima estimare privind numarul populatiei, al gospodariilor populatiei si al fondului de locuinte. Rezultatele obtinute si prelucrate pana la aceasta etapa au caracter provizoriu si pot suferi modificari pe parcursul etapelor ulterioare de prelucrare a datelor individuale din formularele de inregistrare a persoanelor din gospodarii si locuinte. Rezultatele provizorii obtinute se prezinta astfel: Populatia inregistrata la referendum: 20.254.866 locuitori, din care:-19.042.936 populatie stabila,-910.264 persoane plecate pe perioada indelungata,-301.666 persoane prezente temporar. Gospodarii: 7,1 milioane (7.086.717) gospodarii Locuinte (inclusiv alte unitati de locuit): 8,5 milioane locuinte (din care: 8.450.607 locuinte conventionale si 8.149 alte unitati de locuit) Cladiri: 5,1 milioane cladiri (5.117.940 cladiri din care: 5.103.013 cladiri cu locuinte si 14.927 cladiri cu spatii colective de locuit) Pentru stabilirea rezultatelor din aceasta etapa, de prelucrare a datelor, s-a facut o estimare provizorie a numarului de locuinte aflate în aceasta situatie.
Scris de Administrator 28 Ianuarie 2012 Published in Stiri

A fost modificata Legea administratiei publice locale

În Monitorul Oficial 48 din 20 ianuarie 2012  a fost publicată Legea 13 din 6 ianuarie 2012 pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001. Astfel, Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează: În primul rând, se modifică alineatele (1) şi (2) ale articolului 56. Ele vor avea următorul cuprins : “Art. 56 -(1) Mandatul de consilier local se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, în termen de maximum 48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului. (2) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (1). Ordinul de suspendare se comunică consilierului local, în termen de maximum 48 de ore de la emiterea ordinului”.
Scris de Administrator 14 Ianuarie 2012 Published in Stiri

Soferii, razbunati. Inregistrarile facute de politisti in trafic sunt ilegale

Soferii, razbunati. Inregistrarile facute de politisti in trafic sunt ilegale Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat, joi, la Alba Iulia, ca filmarea soferilor opriti in trafic pentru diferite abateri de catre politistii rutieri este ilegala si incalca protectia imaginii persoanei. Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a spus ca nu contesta ideea de a folosi astfel de camere de catre Politia Rutiera, insa soferul oprit in trafic ar trebui sa-si dea acordul pentru a fi filmat. El a adaugat ca fiecare cetatean are dreptul la imagine, iar acest lucru este garantat de Constitutia Romaniei, dar si de legislatia europeana privind protectia datelor cu caracter personal. Avocatul Poporului a precizat ca politistul care opreste in trafic o persoana ar trebui nu doar sa o informeze ca este filmata si inregistrata, ci sa ii ceara si acordul pentru acest lucru.
Scris de Administrator 12 Ianuarie 2012 Published in Stiri

In ce conditii vi se poate solicita Codul Numeric Personal (CNP)

O reglementare bine-venită, de natură să pună capăt interpretărilor şi discuţiilor pe această temă, a fost dată printr-o recentă Decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal privind condiţiile prelucrării codului numeric personal şi a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală. Decizia nr. 132/2011 a apărut în Monitorul oficial nr. 929 din 28 decembrie 2011 şi intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării. Potrivit acestei reglementări, prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv dezvăluirea acestora către terţi, se face numai în condiţiile stabilite prin Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, şi anume: - persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau- prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală; sau- în alte cazuri, cu avizul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personalşi numai cu condiţia instituirii unor garanţii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.
Scris de Administrator 07 Ianuarie 2012 Published in Stiri

Ziua Sfantului Ioan

Creştinii ortodocşi şi greco catolici îl sărbătoresc la 7 ianuarie pe Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul prooroc al Vechiului Testament şi singurul care l-a cunoscut pe Mesia. Evangheliile îl prezintă pe Ioan Botezătorul ca pe un om care şi-a dedicat toată viaţa lui Dumnezeu. A trăit retras în deşert în condiţii foarte aspre: se hrănea cu lăcuste  şi miere sălbatică.  Iudeii îl recunoşteau ca profet şi veneau să se boteze în apele Iordanului ca semn că se pocăiesc de păcate. La Iordan a avut loc şi întâlnirea cu Iisus.  Ioan l-a recomandat pe Iisus ca Mesia şi i-a recunoscut superioritatea. Cei mai mulţi dintre adepţii lui Ioan Botezătorul au devenit ucenicii lui Iisus Hristos.  Ioan şi-a continuat însă propovăduirea pocăinţei ca mod de apropiere faţă de mesajul lui Hristos. El a condamnat şi incestul în care trăia regele Iudeii, Irod, căsătorit cu cumnata sa. Curajul de a-l critica pe rege i-a atras şi condamnarea la moarte. Sf Ioan Botezătorul a murit decapitat.  Ioan este numele, poate, cel mai purtat în lume. La noi în ţară peste 2 milioane de români îi poartă numele. Acesta este un semn al admiraţiei pe care oamenii încă i-o poartă Sfântului Ioan.
Scris de Administrator 06 Ianuarie 2012 Published in Stiri

Taxa auto privind emisiile poluante pentru autovehicule a fost promulgata de Presedintele Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a promulgat, joi 05.01.2012, legea privind taxa auto, care se va aplica incepand din 2012 si care va permite soferilor care au platit mai mult in 2008 sa-si recupereze banii. Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com. Noua taxa auto prevede reducerea cu pana la 25% a actualei taxe de poluare pentru masinile aduse din strainatate. Cumparatorii de masini inmatriculate in Romania inainte de 2007 vor plati taxa de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate, iar persoanele care au platit aceasta taxa dupa 1 iulie 2008 se pot adresa administratiilor financiare pentru a recupera diferenta de bani. Taxa se calculeaza pe baza unor criterii obiective (tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon si norma de poluare), luind in considerare si deprecierea autoturismului.
Scris de Administrator 06 Ianuarie 2012 Published in Stiri

Boboteaza - sarbatoarea aratarii Sfintei Treimi sau Teofania

Creştinii ortodocşi şi greco catolici sărbătoresc la 6 ianuarie Botezul Domnului, sărbătoare numită popular Boboteaza. Credincioşii primesc după slujba de la biserică apă sfinţită (agheasmă). Botezul Domnului este evenimentul din viaţa lui Iisus Hristos întâmplat după 30 de ani de anonimat. Odată cu Botezul primit în Iordan de la Ioan Botezătorul, Iisus Hristos şi-a început misiunea publică.Ioan Botezătorul îi chema pe contemporanii săi la pocăinţă şi ca semn văzut îi boteza în Iordan pe cei care îşi recunoaşteau păcatele. În acest fel, oamenii se pregăteau să-l primească pe Mesia, a cărui venire fusese anunţată în profeţiile Vechiului Testament.Iisus a coborât şi El printre păcătoşi în apă, pentru a primi botezul ca om. Nu avea nevoie de acest gest simbolic de curăţire, dar l-a făcut pentru a împlini "toată dreptatea", după cum i-a spus lui Ioan.
Scris de Administrator 04 Ianuarie 2012 Published in Stiri

Convorbirile dintre politisti si soferi vor fi inregistrate

Convorbirile dintre poliţişti şi şoferii opriţi în trafic vor fi înregistrate atât audio cât şi video, în vederea eliminării situaţiilor în care contravenienţii contestă abaterile în instanţă. Discuţiile dintre poliţişti şi şoferii opriţi în trafic pentru încălcarea regulilor de circulaţie vor fi înregistrate audio-video şi vor fi folosite ca probe în cazul în care contravenţiile sunt contestate în instanţă. Sistemele audio-video au fost deja montate pe zece maşini ale Poliţiei Rutiere aflate pe A1 şi DN7, potrivit şefului Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă. "Sistemul a fost conceput ca, la momentul la care poliţistul pune în funcţiune sistemele luminoase şi acustice, automat camera să intre în funcţiune şi să rămână în funcţiune pe tot cursul constatării abaterii, întocmirii documentaţiei şi înmânării documentelor legale către contravenient. "Toată discuţia dintre poliţist şi contravenient este memorată într-un card, care ulterior se descarcă într-un calculator al Poliţiei Rutiere. Practic, este o extensie de microfon care, ca rază de acţiune, înregistrează până la 300 de metri", a declarat comisarul şef Lucian Diniţă.
Scris de Administrator 22 Decembrie 2011 Published in Stiri

A fost aprobată Lista interzisa a substantelor dopante pentru anul 2012

Prin ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale Anti-Doping nr. 172 din 8 decembrie 2011, publicat în Monitorul Oficial 898 din 19 decembrie 2011, a fost aprobată Lista interzisă pentru anul 2012 a substanţelor dopante. Lista a fost aprobată în conformitate cu standardul internaţional Lista interzisă – 2012 al Agenţiei Mondiale Anti-Doping, prevăzută în anexa ataşată ordinului. Vă prezentăm în cele ce urmează care sunt substanţele şi metodele interzise permanent atât în competiţie, cât şi în afara competiţiei. Substanţe interzise

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Vizitatori online

0 users and 6 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii