Vesti bune pentru bugetari! De la iulie exista posibilitatea ca acestia sa primeasca un voucher de vacanta in valoare de 1450 lei, conform declaratiei ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre

Primavara se apropie, iar turismul romanesc promite de asemenea o revigorare stimulata chiar de catre stat.

Intre 16 si 19 februarie 2017 dimensiunile turismului romanesc sunt atat promovate, dar mai ales descoperite de catre cei interesati, prin prezenta la  Targul de Turism al Romaniei.

Iar pentru ca cel mai bine este ca o oferta de turism imbietoare sa poata fi si acceptata, Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a declarat in cadrul primei zile a Targului de Turism ca in virtutea programului de guvernare ziua de 1 iulie 2017 va fi ziua in care vor intra in vigoare voucherele de vacanta pentru bugetari. Chiar daca aceasta facilitate este una de un cuantum redus fata de o prima initiativa care prevedea 6 vouchere de vacanta pentru bugetari, acesta este un inceput bine primit de catre destinatarii noii reglementari.

Mai exact, voucherul va avea valoarea de 1450 lei, corespondenta unui salariu minim pe economie, iar valabilitatea acestuia se va intinde pe o perioada de un an calendaristic.
Asadar, bugetarii se pot orienta catre destinatiile dorite dupa ce vor intra in posesia voucherelor, care vor putea fi primite fie printr-o procedura online, fie in format fizic, acest detaliu fiind inca in dezbateri.
Pe langa aspectele pozitive aduse destinatarilor facilitatii de vacanta, aceasta initiativa ofera sansa ca frumoasele destinatii turistice romanesti sa fie din ce in ce mai cunoscute…si de ce nu…recunoscute.

Autor: C.J. Mirela Anghel
Foto: dozadebine.ro