Angajatii care si-au castigat drepturi salariale in instanta isi vor primi banii inapoi

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre pentru suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei, sumă necesară pentru plata unor drepturi salariale devenite executorii până la 31 decembrie 201, arată incont.ro.

“Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobată cu modificări din Legea nr. 230/2011“, se arată în proiectul aflat în dezbatere publică, citat de Mediafax.

Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se realizează după o procedură de executare potrivit căreia, în anul 2012, autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia de a plăti cinci la sută din valoarea titlului executoriu, se arată în nota de fundamentare.

De asemenea, tot în nota de fundamentare se mai precizează că Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale înregistrează la această dată datorii în sumă de 34.560 mii lei către salariaţi, conform titlurilor executorii emise până la data de 31.12.2011: „Împotriva Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale au fost deja instituite proceduri de executare silită de către birourile executorilor judecătoreşti conform Ordonanţei Guvernului nr. 22/2002 şi a altor dispoziţii subsecvente, creând precedentul pentru introducerea unor acţiuni similare”.

Cuantumul total al obligaţiilor de plată ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru anul 2012 este de 1.728.000 lei, reprezentând un procent de cinci la sută.

Sursa:  incont.ro si legestart.ro
Foto: mediafax.ro