Cateva cuvinte neaose

Bun gasit, dragi prieteni !

Ati ghicit ! Indraznesc sa va conving ca merita  sa ascultati din cand in cand, oricat de des va cere inima,  o melodie populara. 
Un cantec de-al nostru romanesc, in care sa gasiti mangaiere atunci cand neajunsurile greu va  incearca ori cu care sa petreceti atunci cand bucuriile va impodobesc viata. 
Chiar daca poate multi dintre cei care cititi acum aceste randuri sunteti nascuti la oras, nu se poate sa nu fi auzit o vorba din vechime, care spune cam asa, “chiar daca esti amarat e bine sa nu tragi rau”.
Si ce anume poate sa ne faca sa uitam de toate si sa simtim cum cerul sufletului se insenineaza decat atunci cand ascultam un cantecel de voie buna? Iar la acest capitolul trebuie sa recunoastem ca folclorul romanesc este de-a dreptul generos.
In ceea ce priveste varietatea si bogatia ritmurilor muzicale suntem fara drept de tagada printre primii din lume, avem cel mai impresionant si viu folclor.

Asta o recunosc chiar ei, strainii.
Setea de viata si sufletul romanesc si-au dau mana in hore, sarbe, batute, invartite, brauri, tipurituri ale veseliei atat de variate de la o zona la alta, dar totodata atat de asemanatoare prin  prospetimea si vioiciunea mesajului. 

Pacat ca multora dintre noi nu ne mai pasa de ceea ce este al nostru si ca lasam colbul vremii sa se astearna straturi, straturi peste cantecul popular si totodata peste sufletul romanesc.

Voie buna sa aveti !

  Realizator Emisiuni RADIO

Violeta Anghel