Convorbirile dintre politisti si soferi vor fi inregistrate

Convorbirile dintre poliţişti şi şoferii opriţi în trafic vor fi înregistrate atât audio cât şi video, în vederea eliminării situaţiilor în care contravenienţii contestă abaterile în instanţă.

Discuţiile dintre poliţişti şi şoferii opriţi în trafic pentru încălcarea regulilor de circulaţie vor fi înregistrate audio-video şi vor fi folosite ca probe în cazul în care contravenţiile sunt contestate în instanţă.

Sistemele audio-video au fost deja montate pe zece maşini ale Poliţiei Rutiere aflate pe A1 şi DN7, potrivit şefului Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.

“Sistemul a fost conceput ca, la momentul la care poliţistul pune în funcţiune sistemele luminoase şi acustice, automat camera să intre în funcţiune şi să rămână în funcţiune pe tot cursul constatării abaterii, întocmirii documentaţiei şi înmânării documentelor legale către contravenient.

“Toată discuţia dintre poliţist şi contravenient este memorată într-un card, care ulterior se descarcă într-un calculator al Poliţiei Rutiere. Practic, este o extensie de microfon care, ca rază de acţiune, înregistrează până la 300 de metri”, a declarat comisarul şef Lucian Diniţă.

Oficialul a precizat că proiectul vizează în primul rând constatarea abaterilor şi eliminarea situaţiilor când contravenienţii contestă astfel de abateri în instanţă.

Sistemele vor fi montate în viitor pe toate autospecialele Poliţiei, a mai adăugat Lucian Diniţă.

Autospeciale ale Poliţiei Putiere care au montate astfel de sisteme audio-video se află în judeţele Arad, Hunedoara, Sibiu, Argeş, Dolj şi Vâlcea, dar şi în Bucureşti, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, potrivit lui Sandu Buglea, reprezentantul firmei importatoare a sistemelor audio-video.

Sursa: romania-actualitati.ro