Despagubiri dupa seceta: fermierii vor primi cate 100 de lei de hectar

De astăzi, 10.09.2012, agricultorii români pot depune cereri pentru compensarea pierderilor de producție ce tin de culturile din toamna anului trecut sau din primăvara lui 2012, anuntă Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

Ajutorul de secetă este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între unu şi maxim 10 hectare, pentru a compensa o parte din pierderea destinată autoconsumului. Suma maximă ce poate fi acordată unui agricultor nu poate depăsi echivalentul în lei a 7.500 de euro.
Aproximativ 573.000 de fermieri (persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi familiale, persoane juridice) pot beneficia de acest ajutor, estimează MADR, iar suprafața de teren pentru care se acordă sprijinul ajunge la 1,9 milioane de hectare.

Anuntul vine ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a hotărârii privind aprobarea schemei “Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole”. Cei interesati pot depune cereri la directiile pentru agricultură, până la data de 15 octombrie 2012. Compensatiile bănesti vor fi acordate începând cu 1 noiembrie 2012, a mai anuntat Ministerul.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com
Foto: http://www.replicaonline.ro