Primarul general Sorin Oprescu s-a intalnit cu primarii de sector pentru a discuta despre costurile si organizarea referendumului

Primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit astăzi cu primarii de sector pentru a discuta despre costurile şi organizarea referendumului privind consultarea bucureştenilor asupra reorganizării administrative a capitalei. Primarii sectoarelor 1, 4 şi 5 au declarat că sunt pentru organizarea referendumului, însă susţin că cetaţenii trebuie să răspundă la o singură întrebare care să se refere la schimbarea formei administrative a oraşului, şi nu la 7 întrebări, pentru că absenteismul va duce la invalidarea acestui referendum.

De asemenea, se doreşte schimbarea datei de 19 iunie pentru organizarea acestui referendumul din cauza examenului de bacalaureat care se desfaşoară în acea perioadă. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că, dacă majoritatea din Consiliul General va continua să impună întrebări care nu au legatură cu obiectul referendumului, reprezentanţii USL vor vota împotriva modificării hotărârii. La aceasta oră, primarul general Sorin Oprescu se întâlneşte cu liderii grupurilor politice din Consiliul General pentru a discuta forma finala a întrebărilor.

Surse: Radio Romania Actualitati si Agentia Rador