Referendumul privind legea capitalei

Referendumul privind legea capitalei va avea loc pe 26 iunie iar bucurestenii vor raspunde la doua intrebari, au decis consilierii municipali.

Primarul general, Sorin Oprescu, spune că cele două întrebări votate nu mai pot fi schimbate şi că va urma o campanie pentru a le explica bucureştenilor sensul acestora, deoarece sunt formulate tendentios.

Presedintele Consiliului general, Calin Murg considera ca este necesara o schimbare in Bucuresti si ca orice capitala europeana are o lege a ei.

Edilul sectorului 3, Liviu Negoita este de parere ca actuala forma de organizare a Bucurestiului cu 7 primari, 7 consilii si 7 bugete este anacronica si nu poate genera decat subdezvoltare.Pe de alta parte Negoita considera ca referendumul nu are nici o finalitate juridica si ca legea capitalei trebuie aprobata in Parlament.

Liderul consilierilor PNL, Robert Nitu spune ca intrebarile contrazic esenta Legii Capitalei, iar prefectul capitalei, Mihai Atanasoaei, spune ca referendumul nu va avea efecte juridice.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu crede ca si cetatenii trebuie ascultati, nu doar politicienii. Ontanu apreciaza ca legea este foarte importanta si ca oamenii trebuie sa voteze in cunostinta de cauza.

Sursa: romaniaregional.ro