Scad din nou tarifele aplicate în roaming

Regulamentul Uniunii Europene prevede o reducere a preţurilor maxime pentru apelurile efectuate în roaming de la 39 la 35 de eurocenţi pe minut iar pentru cele primite, de la 15 la 11 eurocenţi pe minut, fără TVA.
Operatorii de telefonie mobilă din Uniunea Europeană sunt obligaţi, începând de vineri, 01.07.2011 să scadă din nou tarifele pentru serviciile de roaming. Este ultima reducere, din seria introdusă de regulamentul Uniunii Europene, adopat în 2009.
Autorităţile de reglementare în domeniul telecomunitaţiilor trebuie să se asigure că noile reglementări ale Uniunii Europene, de a reduce tarifele pentru serviciile de roaming, sunt respectate.
Regulamentul Uniunii Europene prevede o reducere a preţurilor maxime pentru apelurile efectuate – de la 39 la 35 de cenţi pe minut, iar pentru cele primite – de la 15 la 11 cenţi pe minut, fără taxa pe valoare adăugată.
Pentru transferul de date în roaming, tariful maxim pe megabyte scade de la 80 la 50 de cenţi.
Consumatorii vor fi în continuare protejaţi de facturile şoc, operatorul fiind obligat să limiteze facturile lunare la 50 de euro, atunci când clientul nu are o altă opţiune.
Aceste tarife rămân valabile până la 30 iunie 2012, când expiră regulamentul Uniunii Europene.
Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va propune o nouă legislaţie, care să dea un impuls concurenţei pe piaţa de roaming, legislaţie, care va înlocui actualul regulament.

Sursa: romania-actualitati.ro