Shakira – Un concert care a cucerit publicul din Romania

Shakira a cântat sâmbătă, 7 mai, în faţa unui public de circa 20.000 de fani, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. În ciuda vremii, diva columbiană a reuşit să-i cucerească pe români în concertul care face parte din turneul mondial “Sale El Sol”.

Peste 20.000 de oameni au înfruntat ploaia din dorinţa de a cânta şi a dansa alături de frumoasa artistă. Nici măcar întârzierea divei nu i-a alungat alungat pe fani. Smiley şi Bosquito sunt cei care au cântat în deschiderea concertului Shakirei care şi-a făcut apariţia pe scenă la 21.30, în pantaloni negri mulaţi şi cu un top argintiu.

În faţa unui public sătul de aşteptare şi de ploaia, Shakira a dat ce avea mai bun pentru a anima atmosfera şi a determina fanii să danseze împreună cu ea. “Bună seara, Bucureşti!”, a strigat artista publicului român. “În ciuda ploii, ne vom simţi bine. Sunt aici pentru voi. În seara asta, sunt a voastră”, acestea au fost primele cuvinte care au destins puţin spectatorii şi au început să aplaude.

De la varianta flamenco a cunoscutei balade de la Metallica “Nothing Else Matters” la celebrele ei piese “La tortura”, “Gypsy”,  “Loca”, “She Wolf”, “Ojos asi”, artista a păstrat pentru finalul show-ului hiturile “Hips Don’t Lie” şi imnul Cupei Mondiale 2010 “Waka, Waka”.

Timp de mai bine de o oră şi jumătate Shakira a schimbat mai multe ţinute, fiind o permanentă surpriză pentru spectatorii care au avut parte de un show complet: mişcări şi coregrafii halucinante, o voce incredibilă şi cele mai cunoscute piese ale artistei preferate. Aflată la cea de-a doua vizită în România, Shakira a concertat aseară pentru prima dată la Bucureşti, declarându-se mai mult decât încântată de fanii din România pe care, aşa cum mărturisea imediat dupa finalul concertului, speră să-i revadă cât de curând. Vizita Shakirei în România a durat doar cinci ore. La 18.30 a aterizat pe Băneasa, cu un avion privat, iar la 23.30 a decolat de pe acelaşi aeroport.

Timbrul vocal inconfundabil şi mişcările de dans halucinante, devenite reprezentative pentru pasionala columbiană, i-au adus cântăreţei de origine columbiană, Shakira Isabel Mebarak Ripoll o poziţie de top atât în rândul celor mai apreciate nume din industria muzicală internaţională, cât şi între cele mai senzuale artiste ale ultimului deceniu. Alături de 7 albume vândute în peste 60 de milioane de exemplare, palmaresul artistei include şi o colecţie impresionantă de premii ce reuneşte nu mai puţin de 142 de trofee şi distincţii printre care 2 premii Grammy, 7 premii Latin Grammy, 3 premii Billboard Music, 12 distincţii primite în cadrul ceremoniilor Billboard Latin Music Awards, 6 trofee MTV şi 4 World Music Awards, plus alte 260 de nominalizări la diferite categorii sau premii ale industriei muzicale internaţionale. După succesul răsunător al piesei „Whenever, Wherever” lansată în 2001, Shakira a stabilit record după record, „Underneath Your Clothes”, „Que Me Quedes Tu”, „The One”, „Las de la Intuicion”, „She Wolf”, „La Tortura” cu Alejandro Sanz sau „Beautiful Liar” alături de Beyonce fiind doar câteva dintre hit-urile number one ale divei latino.

Mai mult decât atât, Shakira este singurul artist care are nu mai puţin de patru single-uri în clasamentul celor mai bine vândute 20 de piese ale ultimului deceniu, printre care se numără şi celebra „Hips Don’t Lie”, cel mai bine vândut single al secolului XXI, piesa care a ocupat poziţia întâi în topurile muzicale din 55 de ţări! Imnul Cupei Mondiale de fotbal de anul trecut, Waka Waka, a fost un alt succes fulminant al artistei, single-ul vânzându-se în peste 2 milioane de copii în întreaga lume, devenind totodată cel mai ascultat imn din istoria acestei competiţii! Cel mai recent material discografic al Shakirei, „Sale el Sol”, lansat în octombrie 2010, a debutat direct pe prima poziţie în Billboard Top Latin Albums, şi pe locul 7 în Billboard 200, unde a rămas timp de 12 săptămâni consecutive, în timp ce single-ul Loca a făcut înconjurul lumii, clasându-se pe primul loc în topurile din America Latina şi Europa.

Sursa: eva.ro
Surse foto: Mediafax, Alex Barbulescu, Alex Chelba