Ziua Marinei Romane sarbatorita la mal de mare, de Sfanta Marie

Muzica Militară a Forţelor Navale susţine în fiecare seară reprezentaţii în oraşele şi staţiunile de pe litoral, iar pe 15 august vor avea loc demonstraţii militare pe faleza Cazinoului din Constanţa.

De Ziua Marinei unde sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, peste 10 mii de persoane.

Pregătirile pentru acest eveniment, au intrat în linie dreaptă.

Programul pentru acest sfârşit de săptămână a fost finalizat, iar luni, organizatorii promit spectatorilor că nu vor regreta nicio clipă că au ales să vină pe faleza Cazinoului din Constanţa şi în portul turistic Tomis.

Seria manifestărilor organizate de Ziua Marinei a început la începutul săptămânii.

În fiecare seară, Muzica Militară a Forţelor Navale susţine o serie de reprezentaţii în oraşele şi staţiunile de pe litoral, Muzeul Marinei Române îşi întâmpină vizitatorii, în preambulul celei mai mari sărbători a spiritualităţii marinăreşti, cu o expoziţie specială, de arme albe şi de foc, “Armata română în perspectiva evoluţiei armamentului”, organizată în premieră, la Constanţa.

Iar seria manifestarilor dedicate Zilei Marinei Romane va continua până pe 15 august când, ca în fiecare an, vor avea loc demonstraţii pe faleza Cazinoului din Constanţa,  în Portul Militar Constanţa, între orele 09.00 şi 17.00, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, respectiv o expoziţie de nave şi tehnică militară.

Duminică, începând cu ora 10.00, la Comandamentul Flotei va avea loc un ceremonial de acordare a unor distincţii militare şi depunere de coroane la monumentul marinarului necunoscut.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei Romane nu sunt singurele organizate pe litoral.

Cei care iubesc muzica bună sunt aşteptaţi la festivalul Mangalia ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie, festival care înlocuieşte festivalul Callatis care s-a mutat la Roma.

Iar cei care iubesc cartea nu trebuie să rateze editia a III-a a Târgului Gaudeamus Mamaia.

Pe faleza din faţa Radio Vacanţa, 27 de edituri dintre cele mai cunoscute din România au pregătit pentru vizitatori cărţi pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, la preţuri promoţionale.

Sursa: romania-actualitati.ro si asociatia-litoral.ro