Desi este o mare aberatie, Ministrul mediului pregateste o noua repartizare a nivelului de poluare pentru fiecare autoturism prin stickere corespunzatoare

Marti, 14 martie 2017, in initierea discursului sau, Ministrul Mediului – Daniel Constantin a lansat asigurarea ca (inca) nu va fi introdusa o noua taxa pentru inlocuirea taxei de mediu eliminata de la 1 februarie.

De asemene, acesta a declarat si aratat ca “Noi consideram ca inainte de a cere cetateanului sa plateasca ceva suplimentar trebuie sa ii punem la dispozitie infrastructura. In perioada urmatoare vom idientifica masinile si vom avea cate un sticker de culoare diferita in parbrizul fiecarei masini in functie de gradul de poluare. Asta nu inseamna costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem, dar creeaza premisele ca autoritatile publice locale, dupa ce vor face zonare oraselor, sa poata sa le introduca. Dar m-as bucura, ca ministru al mediului, sa am la fiecare intare in oras mai mare o parcare in care orice cetatean sa poata sa isi lase masina, sa ia metroul, sa ia o masina electrica, sa inchirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul. Cred ca inainte de a introduce taxe trebuie sa cream o infrastructura”.

Desi declaratiile Ministrului mediului vizeaza o directie – aceea de generare a unei infrastructuri oportune, primele masuri ce se doresc a fi luate se indreapta, consideram noi, in mod viclean, spre cu totul alta directie – aceea de pregatire a unui  cadru de manevra pentru o noua taxare facila, si, probabil…din nou surprinzatoare si pregnant nelegala.

Tot in acelasi cadru, Daniel Constantin a anuntat ca stickerele vor fi atribuite fiecarui autoturism dupa realizarea Inspectiei Tehnice Periodice.

Sursa Foto: auto-bild.ro