Invierea – Hristos a Inviat!

Domnul nostru Iisus Hristos a înviat prin puterea sa dumnezeiască și a ieșit din mormânt, după ce îngerul Domnului a răsturnat piatra de deasupra, stând apoi pe ea. Soldații care fuseseră puși de pază au fost atât de îngroziți, la vederea Lui, încât la început au rămas ca niște morți apoi au fugit.

Cuvintele ,,Hristos a înviat!’’ au fost adresate întâi mironosițelor de către îngerul Domnului, iar acestea le-au transmis ucenicilor care le-au împrăștiat în toată cetatea Ierusalimului, de unde s-au răspândit pe tot pământul, schimbând omenirea din temelii.

Lumea cea veche cu obiceiurile ei cele rele se schimbă, lumea cea nouă este cuprinsă de bucurie și speranță. Învierea lui Hristos este piatra unghiulară a creștinismului, întărirea credinței, certitudinea învierii viitoare a oamenilor care cred in Mântuitorul.

Mântuitorul a suportat patimile, batjocorirea și moartea, pentru ca să biruie moartea și oamenilor să nu le mai fie teamă de ea. El a înviat pentru ca oamenii să fie încredințați că și ei vor învia la o nouă viață, așa cum îi învață Biserica creștină, dumnezeiască și învestită cu păstrarea puterii dumnezeiești.

,,Hristos a înviat! ’’