Institutiile europene isi deschid portile pentru public

Pe parcursul zilei de sâmbătă 07.05.2011, în faţa clădirii Comisiei Europene de la Bruxelles vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu muzică şi fructe proaspete.
Instituţiile europene de la Bruxelles îşi deschid porţile pentru public, cu două zile înainte de Ziua Europei, marcată pe 9 mai.

Pe parcursul întregii zile, în faţa clădirii Comisiei Europene, vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu muzică şi fructe proaspete, la Parlamentul European vor avea loc degustari de produse, iar la Consiliul European vizitatorii se pot întâlni cu preşedintele Herman van Rompuy.
În cinematografele din Bruxelles, Madrid, Budapesta, Luxemburg şi Milano vor fi proiectate filme semnate de regizori din cele 27 de state membre.
Dintre producţiile româneşti, a fost ales filmul lui Marian Crişan, “Morgen”, premiat la mai multe festivaluri internaţionale.
România va fi vizibilă, în această după-amiază, la Bruxelles, pe esplanada din faţa Parlamentului European, unde va avea loc un concert al grupului “Mandinga”, într-un spectacol care s-a bucurat de succes în Germania, Italia, Bulgaria, Polonia şi Cuba.
Vinurile şi brânzeturile româneşti de pe Valea Prahovei vor putea fi degustate la pavilionul amenajat în sediul Comitetului Regiunilor.

Sambata, 07.05.2011.
Sursa: romania-actualitati.ro